Zeer hoog aanhoudingscijfer Jalisto en stijging levensduur voor Opera

Met de nieuwe indexdraai verschijnen ook altijd de aanhoudingscijfers van de stieren, die worden berekend door de NVO. De aanhoudingscijfers laten zien hoelang dochters op de bedrijven blijven lopen na de eerste afkalving. Deze cijfers worden alleen berekend voor stieren die dochters hebben die langer dan een jaar geleden voor de eerste maal gekalfd hebben. De Jalisto dochters blijken zeer goed te scoren, waardoor de stier Jalisto 110 scoort voor zijn aanhoudingscijfer. Van alle afgekalfde Jalisto dochters, blijkt 55% van de dieren op 48 maand na de eerste afkalving nog op de bedrijven aanwezig te zijn. Zijn huidige score van 95 voor het kenmerk beenwerk blijkt dus geen beperking te zijn voor een lange productieve carrière voor zijn dochters.

Nuberon kreeg voor het eerst een aanhoudingscijfer en scoort hiervoor 101. Minimaal 12 maanden na de eerste afkalving is 89% van de Nuberon dochters nog op de bedrijven aanwezig. Ondanks zijn ondergemiddelde score voor het kenmerk beenwerk, blijven de dochters dus wel lopen, evenals we dat bij de Jalisto dochters zien!

Opera heeft nog geen Nederlandse dochters die langer dan 12 maand geleden gekalfd hebben, waardoor er nog geen aanhoudingscijfers voor Opera beschikbaar zijn. Desondanks zorgen zijn dochters ervoor dat de levensduur van zijn dochters (berekend door CRV), ondanks de basisaanpassing, met meer van 100 dagen gestegen is.