Oken: Franse topstier en exterieurspecialist

Met een ISU score van 208 en een totaal exterieur van +3,6 behoort de stier Oken binnen Frankrijk tot de absolute top van de genomic stieren. Oken is een zoon van de stier KP Carter, een in Nederland geboren Kingpin zoon die op jonge leeftijd naar Frankrijk is verhuisd en daar veelvuldig als stiervader is ingezet. Ook de moeder van Oken, GAH Majestic (v Monterey) heeft als dochter van de Nederlandse Balisto dochter Caps DKR Bayla 5 Nederlandse roots.

Naast een score van +3,6 voor exterieur op Franse basis, scoort hij op Nederlandse basis ook zeer goed voor productie- en gezondheidskenmerken. Naast een mooie productie van +461 kg melk geeft hij ook dikke gehalten door +0,13% vet en +0,23% eiwit. Zijn scores voor dochtervruchtbaarheid (105), celgetal (110), Persistentie (111) en klauwgezondheid (102) maken van Oken een zeer complete stier. Oken vererft sterk gebouwde dochters met veel breedtematen en uitmuntende uiers die met scores van 101 voor speenlengte, 98 voor ophangband en 95 voor achterspeenplaatsing zeer geschikt zijn voor de robot.

Foto: Monterey dochter GAH Majestic, moeder van Oken

Oken scoort met 100 gemiddeld voor geboortegemak, vererft A2A2 en tevens kappa caseïne B/B. Sperma van Oken is beschikbaar voor een prijs van € 25,- per dosis.