Nieuwe stier: Maestro

Maestro

Vanaf nu hebben wij sperma beschikbaar van de stier Maestro. Maestro is een zoon van de in Duitsland geboren stier Jethro (Sargeant x Snowman) uit een Franse Altaoak moeder.

Maestro vererft een prima productie van +1142 kg melk, met +0,11% vet en +0,04% eiwit, resulterend in een totaal van +104 kg vet + eiwit.

Het meest opvallend aan Maestro is echter zijn exterieurvererving. Voor totaal exterieur scoort de stier 110, maar met name de combinatie van: Hoogtemaat 114, Voorhand 110, Inhoud 111, Openheid 109, Conditiescore 106 en Kruisbreedte 105, geeft aan dat de stier ruim gebouwde dochters geeft met veel breedte in de voorhand en het kruis met daarbij een passende bespiering. Deze combinatie maakt de stier uitzonderlijk in het huidige segment van genomisch geteste stieren.

Daarnaast geeft Maestro dochters die zeer persistent zijn: 107 en makkelijk afkalven: 109 en zijn zij zeer geschikt voor de melkrobot met scores van 100 voor zowel Ophangband als Achterspeenplaatsing en een score van 103 voor Melksnelheid.

Sperma van Maestro is bij ons beschikbaar voor een prijs van €25,- / dosis.

Voor alle gegevens van de stier Maestro verwijzen we u naar de volgende link: Maestro