Fraaie Nuberon dochters op de Kössinkhoeve

Op dinsdag 4 april hebben we op Melkveebedrijf Kössinkhoeve in Winterswijk-Huppel onder mooie weersomstandigheden foto’s gemaakt van fraaie Nuberon dochters op dit bedrijf. De eigenaren Rudi en Christien te Selle melken op dit moment 8 Nuberon dochters in de 95 koppen tellende veestapel. Ook onder het jongvee bevinden zich de nodige Nuberon telgen.

5 Nuberon dochters van Melkveebedrijf Kössinkhoeve

Rudi te Selle is zeer tevreden over zijn Nuberon dochters, die een goede productie combineren met fraai exterieur. De koeien tonen veel jeugd en groeien uit tot fraaie melkkoeien met veel ras en een fraaie middenhand. Toonbeeld hiervan is Kössinkhoeve Gerda 99, die onlangs door de inspecteur werd gewaardeerd met AV88 en begin augustus al weer moet kalven. Samen met 4 bedrijfsgenoten poseerde zij voor de bovenstaande foto waarbij de hoge achteruiers, correcte speenplaatsing en bovengemiddelde speenlengte opvallen. Ook de mooie kruisligging en de breedte in het kruis, hetgeen de Nuberon dochters typeert, is op bovenstaande foto goed zichtbaar.

De unieke fotolocatie was voor fotograaf Alger Meekma aanleiding om ook een fraaie sfeerfoto te maken van Nuberon dochters Kössinkhoeve Gerda 99 AV88 en Kössinkhoeve N Black Velv 58, die nog niet zo lang aan de melk is en daarom nog niet ingeschreven.

Links: Nuberon dochter N Black Velv 58
Rechts: Nuberon dochter Gerda 99 AV88

Al met al was het een mooie dag die de nodige fraaie plaatjes heeft opgeleverd die aantonen wat Nuberon in z’n mars heeft en aan de veestapel kan toevoegen. Wij willen Rudi en Christien te Selle hartelijk danken voor hun gastvrijheid en hen veel succes wensen met deze fraaie koeien.