Dochters bezorgen Joik winst tijdens decemberdraai

De bekende namen Nuberon, Opera en Pumpkin hebben zich netjes staande gehouden tijdens de afgelopen decemberdraai. Pumpkin blijft de koploper voor NVI met 272 punten en zag zijn levensduurdagen toenemen naar 642. Ook Opera handhaaft zich in de top en verbeterde zijn eiwitvererving naar +0,04%. Nuberon daalde licht voor NVI, maar wist zijn score voor klauwgezondheid te verhogen naar 104. Bij de volgende draai in april 2022 zullen de eerste Nuberon dochters gekalfd hebben, maar is het nog te vroeg voor een fokwaarde op basis van dochterinformatie. We horen positieve geluiden over de Nuberon dochters, dus we wachten vol spanning af! Randal HGH staat sinds september op onze kaart en wist zijn positieve gehaltenvererving van +0,23% vet en +0,28% eiwit, gecombineerd met 598 dagen levensduur vast te houden.

Het voornaamste nieuws komt ditmaal echter van de fokstieren, waar LV Ladin debuteerde met Nederlandse cijfers. Ladin bewijst zich als productiekanon met 1651 kg melk met +48 kg vet en +58 kilogrammen eiwit. Dit combineert hij met solide exterieur (104) en goede gezondheidskenmerken, waaronder 105 voor klauwgezondheid. Joik heeft internationaal inmiddels 530 dochters aan de melk, die hem 120 dagen levensduur laten stijgen tijdens de decemberdraai. Joik is een echte gehaltenstier met +0,35% vet en +0,26% eiwit, en heeft een exterieurscore van 106 zonder minpunten. Daarnaast is hij met een geboortegemak van 108 uitermate geschikt voor pinken.

Joik

Voor de exterieurliefhebbers kunnen we melden dat Musteer debuteerde met dochterinformatie. Hij scoort licht negatief op de gehaltenvererving bij +1215 kg melk, maar maakt zijn naam als exterieurtopper met een totaalscore van 111, met 116 voor uier, meer dan waar.