Dikke plus voor Pom Lono

Afgelopen week is er weer een nieuwe indexdraai geweest. Enkele bekende namen hebben zich zeer goed gehouden op basis van Nederlandse dochters. Toch het meest in het oog springend is de vooruitgang van Danno-zoon POM LONO +41 NVI, totaal  314 NVI Pom Lono is een stier wat productie, exterieur en gezond met elkaar combineert. Hij vererft 897 Kg melk met daarbij een plusje voor vet +0,05% en een dikke plus voor eiwit +0,15% resulterend in €291 Inet Zijn exterieur is zeer best te noemen (112), en daarbij zijn de dochters van Pom Lono enorm vruchtbaar(104). Waar zijn vader met 89 voor melksnelheid slecht scoort is dit bij Pom Lono goed te noemen(97).  Het is alleen jammer dat hij geen pinkenstier is.

Een andere stier die elke draai winst boekt is Tabasco. Van deze Jacey zoon worden de kalveren volop geboren en dit lijkt uitstekend. Tabasco is een enorme melkstier +2121 Kg melk, met daarbij licht negatieve gehalten, en prima exterieur (107). Wat vooral opvalt is zijn dochtervruchtbaarheid 105.

Met 60 punten NVI erbij is Galaxy de hoogste stijger tijdens deze indexdraai. Dit komt vooral omdat hij 3 punten geklommen is voor beenwerk  (106) waarbij hij zijn totaal exterieur op 110 brengt.  Met prima gezondheidskenmerken en een nette productie, is deze Freddie zoon breed inzetbaar. Hij beschikt ook nog over een zeer interessante triple a code: 351


Galaxy dochter DG Christa VG87


Galaxy dochter JK Eder Camil VG88

Massey stijgt deze draai met maar liefst 40 NVI punten. Resulterend in een totaal van 214 NVI. Met een prima productievererving: 204 INET, zeer degelijk exterieur en super gezondheidskenmerken kan deze Mascol- zoon volop worden ingezet.