Stabiele indexdraai Genes Diffusion stieren

Tijdens deze draai zijn de Genes Diffusion stieren zeer constant gebleven zonder grote uitschieters naar boven en naar beneden.Van de genomicstieren hebben Bub (+6), Pom Lono (+1), Ladin (+8), Joscha (+16) Tabasco (+3) en Jalisto (+1) allemaal bewezen geen eendagsvlieg te zijn en hebben ze hun NVI wederom weten te verbeteren.

Ook de dochtergeteste stieren zijn vrij constant gebleven waarbij met name de stijging van Sequoia (aAa code 561) met 33 punten opvalt. Tevens is zijn eiwitgehalte gestegen van +0,00 naar +0,06 hetgeen hem naast zijn aAa code nog interessanter maakt voor de Nederlandse markt. Graag breng ik ook even de stieren Lawman (+22) en Renegade (+28) onder de aandacht. Deze twee Amerikaanse stieren zijn allebei sterk gestegen op basis van hun Amerikaanse dochters.

Hanillo:

Nieuw op de kaart is de in Nederland gefokte en geteste fokstier Hanillo. Hanillo stamt uit de beroemde IJsselvliedt Roza familie en is gefokt door VOF van Leusen-Kanis in Dalfsen. Hanillo is een Danillo zoon uit een Mascol die tot dusverre in 7 lijsten ruim 85.000 kg melk heeft geproduceerd met gemiddeld maar liefst 4,01% eiwit. Achter deze Mascol zit een Lucky Leo dochter van 89 punten met ook gemiddeld 3,61% eiwit en daarvoor de welbekende Lexus dochter IJsselvliedt Roza 105 die ook gemiddeld 3,87% eiwit produceerde. Het is dan ook niet vreemd dat ook Hanillo een plus in de eiwitvererving laat zien (+0,03). Daarnaast is het een complete stier met 107 voor totaal exterieur en 106 voor de benen. Vergeleken met zijn vader laat hij met name verbetering zien op de punten kruisligging (99) en melksnelheid (103). Ook is hij met een geboortegemak van 102 geschikt als pinkenstier.De spermaprijs van Hanillo wordt €16,-

 

Nieuwe genomic stieren:

Ook op het genomic vlak hebben we 3 nieuwe stieren op de kaart:

Tres Reynas Python
Python is een Silver uit een Supersire met 320 punten NVI die mooie productiegegevens combineert met goed exterieur (109) en beste gezondheidskenmerken.

Melfield
Melfield is een jonge stier (Chevalier x Balisto) met 299 punten NVI die veel melk combineert met +0,02 eiwit en 108 exterieur. Daarnaast vallen met name zijn scores voor celgetal (110) en geboortegemak (108) op. Dit laatste maakt hem uitermate geschikt voor gebruik op pinken.

Joik
Joik (Brekem x Epic) is een stier die zich onderscheidt in zijn gehaltenvererving. Een vererving van +0,16% vet en +0,17% eiwit gecombineerd met +770 kg melk is zeker niet alledaags. Dit combineert hij met goed exterieur (109) en met een score van 103 voor geboortegemak is ook Joik geschikt voor gebruik op pinken.

Surgeon
Niet op onze kaart, maar wel beschikbaar is de Amerikaanse stier Surgeon (Missouri x Mogul) die met name in de smaak zal vallen vanwege zijn aAa code 621.