Nuberon dochters aan de melk

De Nuberon dochters kalven momenteel in grote getale af, maar het is helaas nog te vroeg voor een dochtergeteste fokwaarde in augustus. Hiervoor zal hij tot de decemberdraai moeten wachten. Desondanks kunnen we u al wel een beeld schetsen van de Nuberondochters die we tot op heden gezien hebben:

De Nuberondochters zijn goed ontwikkeld met voldoende breedtematen in de voorhand en het kruis. Ze zijn zeer uniform in de hellende kruisligging, waarop hij ongetwijfeld nog verder gaat stijgen. Verder gaan ze over goede, droge benen en zijn voorzien van ondiepe, correct gevormde uiers met een goede speenplaatsing en een bovengemiddelde speenlengte. De Nuberon dochters laten zich goed melken en produceren goed, al hebben ze soms even tijd nodig voordat ze hun top bereiken. Dit zien we echter vaker bij stieren die hoog scoren voor persistentie.

Nuberon dochter Boukje 379
Eig: Melkveebedrijf Jageweg, Winterswijk-Huppel

Vanuit het hele land horen we positieve reacties over de Nuberon vaarzen, soms vergezeld van een foto (zoals hierboven) waarvoor we de eigenaar graag willen bedanken. Dergelijke berichten en foto’s geven ons veel vertrouwen voor zijn fokstierdebuut in december. De stier Nuberon produceert nog steeds en sperma is zowel conventioneel als gesekst uit voorraad leverbaar.