Nieuwe topstier: Nuberon

Nieuw op onze kaart met een NVI van 314 punten is de stier Nuberon. Deze in Frankrijk gefokte stier is een zoon van Superhero, die op zijn beurt een Amerikaanse zoon is van NVI topper Supershot. Aan moederszijde vinden we de Franse Silver dochter Lubie, afkomstig uit de eveneens Franse Gold Chip dochter Ivoire.

Nuberon is een stier die uitblinkt in zijn gehaltenvererving. Naast een vererving van +1204 kg melk vererft hij ook +0,41% vet en +0,22% eiwit, wat resulteert in maar liefst +92 kg vet en +64 kg eiwit. Ook secundair scoort Nuberon goed waarbij met name celgetal (108), afkalfgemak (107) dochtervruchtbaarheid (104) en persistentie (110) tot de verbeelding spreken. Tevens scoort Nuberon 102 voor geboortegemak, waardoor hij geschikt is voor pinken.

Nuberon vererft niet al te grote dochters met 108 voor hoogtemaat, die echter ruim voldoende breedtematen (105 voorhand en 106 kruisbreedte) bezitten met veel inhoud (109). De uiers zijn ondiep en hoog aangehecht en het gebruik van de ietwat kromme benen (103) is met 102 goed.

Dit alles maakt Nuberon tot een zeer complete stier voor de moderne melkveehouderij, waarin koeien met een gemiddelde hoogtemaat en goede benen de voorkeur krijgen. De extreme gehaltenvererving van Nuberon zorgt tevens voor een mooie plus bij de maandelijkse afrekening van het melkgeld. Nuberon heeft het A2A2 gen en aAa code 243 en is beschikbaar voor € 25,- / dosis.