Nieuwe st(i)er: Rewood Man

De nieuwe NVI topper op onze kaart luistert naar de naam Rewood Man. Rewood Man is een zoon van de stier Yearwood (Yoda x Bandares) uit de Franse koe Obstinee (Lighthouse x Accurate).

Rewood Man scoort 316 punten NVI en combineert hoge productiecijfers van 1311 kg melk met +0,29% vet en +0,27% eiwit met fraaie gezondheidskenmerken. Hij scoort o.a. hoog voor dochtervruchtbaarheid (105), klauwgezondheid (103) en celgetal (108). Deze cijfers brengen hem tot een levensduur van +545 dagen. Rewood Man scoort daarnaast 105 voor totaal exterieur, met 102 voor benen. Opmerkelijk hierbij is dat hij een beperkte hoogtemaat vererft (103), maar daarbij voldoende breedte houdt met 101 voorhand en 103 kruisbreedte.

Obstinee (v. Lighthouse) moeder van Rewood Man

Rewood Man is in alle opzichten een moderne stier die boerenkoeien fokt met hoge gehalten en goede gezondheidskenmerken, hetgeen aansluit op de wens van iedere melkveehouder. Hij scoort hiermee dan ook niet alleen hoog in Nederland, maar hoort ook in zijn thuisland Frankrijk met een ISU van 210 tot de nationale top. Om het plaatje compleet te maken vererft Rewood Man ook A2A2 en kappa caseïne B/B.