Nieuwe stier januari: Smog Rof

Nieuw op onze kaart is de stier Smog Rof (Piwi x Downtown x Kingpin) uit de familie van Paulo Bro Olimabel TB88. Vader Piwi (v. Adlon P) is al enkele jaren een veelgevraagde Franse genoomtopper uit Nana P, een Archer P dochter die zeer hoog scoort in het Franse ISU klassement en meerdere zonen in opfok heeft bij verschillende KI organisaties. De koefamilie achter Piwi wordt gekenmerkt door hoge producties, met hoge gehalten en zeer hoge scores voor de gezondheidskenmerken, die ook binnen de ISU ranking steeds zwaarder worden ingewogen.

De moeder van Smog Rof is een 85 punten Downtowndochter die middels een 86 punten Kingpin dochter teruggaat op de familie van Olimabel.

Lina (v. Kingpin) grootmoeder van Smog Rof

Smog Rof vererft 1023 kg melk met hoge gehalten (+0,27% vet en +0,19% eiwit) en scoort hoog voor de gezondheidskenmerken, hetgeen op basis van zijn afstamming niet verwonderlijk is. Op Nederlandse basis scoort de stier 109 voor totaal exterieur met een foutloze onderbalk. In zijn thuisland Frankrijk is het echter een ware exterieurtopper met een totaal exterieurscore van +3,7.

Smog Rof is derhalve een stier die een fraaie productie combineert met goede gezondheidskenmerken en zeer fraai exterieur. Tevens vererft de stier zowel A2A2 alsook Kappa caseïne B/B.