Fokstieren Pom Lono en Joik verbeteren zich fors tijdens aprildraai

Tijdens de aprildraai hebben de fokstieren van Firma Dekker zich van de goede kant laten zien!

LV Ladin heeft inmiddels 31 Nederlandse dochters in productie, maar zijn fokwaarde is vooralsnog gebaseerd op buitenlandse dochters. Deze lieten hem 5 punten NVI dalen naar een totaal van 248. Wel steeg hij 30 dagen voor levensduur en 1 punt exterieur naar een totaal van 104. Veehouders zijn zeer tevreden over de prestaties van zijn sterke nakomelingen.

Pom Lono deed goede zaken door een stijging van 12 punten NVI. Zijn productie bleef nagenoeg gelijk, maar hij verbeterde zich 3 punten voor klauwgezondheid en 1 punt voor melksnelheid. Zijn index is inmiddels gebaseerd op basis van 267 Nederlandse dochters, die derhalve een goed beeld geven van zijn vererving.

Joik (zie foto) steeg 16 punten NVI en ontpopt zich met +0,38% vet en +0,30% eiwit tot een waar gehaltenkanon. De stijging komt met name door een toename van 70 dagen levensduur op basis van buitenlandse dochters. Joik steeg een puntje voor het beenwerk, met een score voor klauwgezondheid van 104, en komt op een totaal exterieurscore van 106. Tevens is Joik een stier die prima past op robotbedrijven en met een geboortegemak van 107 is hij zeer geschikt voor pinken.

De hoogste stijger is echter Jalisto, met een stijging van 52 punten NVI. Jalisto telt inmiddels 374 Nederlandse dochters in zijn index, die hem 100 dagen levensduur lieten stijgen. Daarbij steeg hij ook nog een punt voor uiergezondheid en dochtervruchtbaarheid en 3 punten voor klauwgezondheid. Deze brengen hem tot een totaal van 158 punten NVI