EBA Too RF heeft fraai exterieur van geen vreemde

Dat EBA Too RF (Koepon Ryder Red x Peak Tropic x Heisenberg) uit een zeer fraaie moederlijn afkomstig is wisten we al. Zijn moeder EBA Rusty werd als vaars ingeschreven met 85 punten, en verder in de moederlijn vinden we Heisenberg dochter EBA Malory VG85, Wild Beast dochter EBA Jewel VG87 en vervolgens de beroemde Franse fokkoe EBA Heazy VG88 (v. Mogul).

Onlangs is EBA Rusty, de moeder van EBA Too RF, door Alger Meekma op de foto gezet, hetgeen de onderstaande fraaie plaatjes heeft opgeleverd.

EBA Rusty VG85 (v. Peak Tropic)

De fokwaarde van EBA Too RF blijft ook na de aprildraai, ondanks de doorgevoerde basisaanpassing, op een zeer hoog niveau. Met name voor de exterieurliefhebbers is hij met een score van 113 voor totaal exterieur een ware aanwinst. Hij vererft sublieme uiers (115), hetgeen niet verwonderlijk is op basis van bovenstaande foto’s, en zeer goed beenwerk (104). Opmerkelijk is eveneens dat hij een gemiddelde hoogtemaat vererft (102) daar waar de meeste exterieurtoppers op dit onderdeel vaak extreem hoog scoren. Naast fraai zijn de EBA Too dochters echter ook duurzaam, met scores van 107 voor klauwgezondheid en uiergezondheid en 105 voor dochtervruchtbaarheid levert hem dit een score van 522 levensduurdagen op. Het feit dat EBA Too met een geboortegemak van 102 ook geschikt is voor pinken, maakt hem een nog completere stier, die u niet mag missen!